Informationsflöden

Skapa, uppdatera och synkronisera information mellan era system.

Reducerat manuellt arbete

Slipp onödigt manuellt arbete genom att automatiserat skicka informationsflöden.

Schemaläggning & realtid

Låt era informationsflöden rulla i bakgrunden och fokusera på annat.

Funktioner vi stödjer

 • Artiklar

  Nu behöver du enbart skapa upp artiklar i ett av era system (valfritt) för att sedan skicka dem vidare till ert E-handelssystem, ekonomisystem eller era anslutna marknadsplatser. Inget mer dubbelarbete & tidskrävande informationsflyttande.

 • Pris

  Ändra priser och prislistor i ert ekonomisystem så uppdateras priserna i realtid i er e-handel och marknadsplatser. Genom Sharespine kan man sedan särskilja olika försäljningskanaler och olika priser.

 • Order

  Skicka dina orders från din e-handel och era anslutna marknadsplatser direkt till ert ekonomisystem för att administrera eller för att använda de som bokföringsunderlag.

 • Faktura

  På samma sätt som att du kan skicka dina orders från er e-handel eller anslutna marknadsplatser så kan ni skapa upp en faktura istället i ert ekonomiprogram för enklare bokföring och administration.

 • Kunder

  När en order skapas upp i ert ekonomisystem så behövs det knytas en kund till ordern. Denna kund skapar vi upp automatiserat i ert ekonomisystem och det går även att skicka kundinformation mellan systemen.

 • Lager

  Synkronisera det disponibla lagret från ert ekonomisystem direkt till artiklarna i er e-handel och till era anslutna marknadsplatser så att ni aldrig säljer en vara som är slutsåld.

 • Betalsätt

  När en order är lagd i era försäljningskanaler så hänger betalsättet med på ordern in i ert ekonomisystem så att ni kan hålla statistik över vilka betalsätt som fungerar bäst.

 • Bokföring

  Koppla era olika artiklar till rätt bokföringskonto - Så när en order är lagd med vissa specifika artiklar och annan relevant information som t.ex. försäljning utanför EU så blir dessa kopplade till rätt bokföringskonto.

 • Orderstatus

  När ni t.ex. levererar en order i ert ekonomisystem så skickas det en signal till era försäljningskanaler med en korrekt signal som ställer om orderstatusen till vald status. Här fungerar även aktiveringar av betalningar.

 • Valuta

  När en order är betald i en specifik valuta så kan vi med ordern skicka korrekta data som kollar av med aktuell valutakurs i ert ekonomisystem så att ordern får korrekt totalsumma.

 • Adress

  Väljer kunden olika leverans- och fakturaadress?
  Detta särskiljer vi i vår integration och skickar rätt information till rätt fält i ert ekonomisystem.

 • Moms

  Säljer ni artiklar med olika momssatser?
  Detta tar vi höjd för och skickar rätt data baserat på vilken momssats som är kopplad till artiklen.

Återkommande frågor

Hur ansluter vi oss?
Vi rekommenderar att du ringer in till oss på 031 – 704 38 00 eller använder vårt kontaktformulär så får vi berätta mer om produkten och hur vi kan hjälpa er verksamhet. Själva installationen, konfigurationen och testningen innan automationen rullar felfritt hjälper en av våra integrationsspecialister till med och detta ingår i vårt startpaket.
Är det svårt?
Inte alls – Våra integrationsspecialister gör det enkelt!

Den tekniska nivå som ni redan har för att hantera ert ekonomisystem eller er webbbutik är fullt tillräckligt för att kunna jobba och för att kunna förstå våra tjänster och produkter. Våra integrationsspecialister går systematisk igenom olika möjligheter och hur ni bäst bör lägga upp era rutiner. Vi har genomfört 1000 tals integrationer tillsammans med våra kunder och har både sett och hört det mesta av olika önskemål.

En viktig sak att tänka på är att vissa arbetsprocesser behövs följas eftersom olika systemen tillåter olika saker som t.ex. specialtecken i artikelnummer.

Detta informerar självklart en av våra integrationsspecialister dig om så att du får en felfri och helautomatisk integration som rullar i bakgrunden så att ni kan fokusera på viktiga saker än onödigt manuellt arbete.

Vad kostar det?

Priserna för en integration baseras på vad för typ av information du vill skicka mellan systemen & antal överförda orders per månad.

Sharespine Client – Från 295 kr/mån + 2200 kr för installation och konfiguration (engångskostnad).
Sharespine Cloud – Från 295 kr/mån + 2200 kr  för installation och konfiguration (engångskostnad).
Sharespine Pay – 295 kr/mån + 2200 kr  för installation och konfiguration (engångskostnad).
Sharespine Plugboard –  Från 295 kr/mån + 2 kr per överförd order + 2200 kronor för installation och konfiguration (engångskostnad).

Vad säger våra kunder?

”Patroner.se startade 1996 och är ett av Sveriges äldsta e-handelföretag. I dag är man en av landets främsta specialister på skrivare och utskriftstillbehör, med en unik kundservice som alltid är öppen kontorstid för tips, stöd och råd. 2011 togs beslut om att byta e-handelsplattform för att möjliggöra fortsatt expansion. Vi har bytt e-handelssystem där vi även hade en koppling till Visma. Samtidigt som vi bytte till SiteDirect så gick vi över till Sharespine. Sharespine är mer flexibelt än vårt tidigare system och ett betydligt bättre gränssnitt. Vi är mycket nöjda med supporten och hur Sharespine har löst de problem som uppkommit under vägen.”

Ola Gustafsson

VD, Patroner.se

”Vi är ett familjeägt företag med sammanlagt 10 anställda som säljer utbildning och utrustning till veterinärer i Europa. Efter en ökad mängd order via telefon och e-post insåg vi behovet av en online butik för att samla inkommande beställningar. Vi letade runt efter en webshoplösning och insåg ganska så snabbt att vi hade valt ett bra system! Integrationen har varit resurssparande med färre personer för orderhantering och leverans, då många manuella moment är automatiserade. Sharespine är tillmötesgående och lätta att få kontakt med – tummen upp!”

Emil Andersson

VD, Accesia.se

”Trumslagaren online var Sveriges första webbutik för trummisar. Företaget har växt med åren och säljer idag trummor och trumset till hela Skandinavien. Butiken har ett tydligt fokus på klara besked och snabba leveranser. En integration mellan webbutiken och det bakomliggande order och lagersystemet är därför en förutsättning.

Vi bytte ut vår tidigare systemintegration till Sharespine. Det har inneburit ett stort lyft både vad gäller antalet funktioner och systemets tillförlitlighet. Inkommande beställningar kan nu hanteras snabbare och kunderna ser alltid ett aktuellt lagersaldo i webbutiken.

Henrik Gustafson

VD, Trumslagaren.se

Kontaktformulär

Gå vår E-postkurs i automationer

Få ta del av vår E-postkurs som beskriver vad en automation gör, hur en automation fungerar och hur vi kan hjälpa er verksamhet att växa!
Du får 4 mejl under sammanlagt 2 veckor.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Sammanfattning av avtal, uppsägning och sekretess hittar ni här.
© Sharespine AB 2017