Magento – En E-handelslösning.

Integrationen mellan Magento & Sharespine hjälper E-handlaren att spara tid, reducerar manuella operationer och därmed öka affärsnyttan. Genom att förenkla eller eliminera arbetsmoment i den dagliga hanteringen av din webbutik, som överföring av order, kunddata, lager och online-betalningar, sparar du inte bara tid, utan ökar även kvalitet på den data som ska överföras.

Mer information

Antal system ansluta till Magento

Ekonomisystem

Marknadsplatser

Betalväxlar

Information om Askås integration med Sharespine

Magento är en av världens mest använda e-handelsplattformar. Magento finns i två versioner Magento Commerce och Magento2, samt i 2 olika licensformer: Magento Community Edition och Magento Enterprise Edition.

Magento Commerce är en beprövad, funktionsrik och professionell open-source e-handelsplattform som erbjuder e-handlaren total kontroll över utseende och funktion av sin e-butik. Magentos verktyg för marknadsföring, sökmotoroptimering och produktkataloghantering ger e-handlaren möjligheten att skapa en e-butik skräddarsydd för handlarens behov att möta marknaden.

E-handelsplattformen kan anpassas till mer eller mindre alla unika önskemål och behov och passar den mindre e-handeln såväl som den stora internationella satsningen.

Här kan du läsa mer om Magento

Ladda ner produktark för Magento och respektive ekonomisystem;

Molnbaserade ekonomisystem:
Integrera Magento med Fortnox.pdf
Integrera Magento med e-conomic.pdf
Integrera Magento med Hogia Smart.pdf
Integrera Magento med Specter.pdf
Integrera Magento med Visma eEkonomi.pdf

Installerade ekonomisystem:
Integrera Magento med Mamut.pdf
Integrera Magento med Visma Administration.pdf

Har du några frågor?
Ställ dem direkt i kontaktformuläret.

Under 2016 så har även Magento släppt en ny version av e-handelsplattformen under namnet Magento2.

Community Edition av Magentos gratisutgåva som de flesta små och medelstora e-handlare använder sig av. Alla funktioner som kommer med Enterprise Edition kommer inte med Commuity. Därför är det viktigt att man som e-handlare funderar kring vilka tjänster samt funktioner webbshoppen behöver innan ett beslut tas. Funktioner som inte ingår kan dock köpas till eller utvecklas.

Enterprise Edition av Magento finns numera bara i version M2. Den innehåller många av dagens kraftigaste moduler och funktioner. Enterprise passar främst den stora e-handelssatsningen där ett högt antal produkter erbjuds och där besökarna är många, dock så utesluter inte det att utgåvan även passar den mindre webbshoppen där prestandan är viktig. Magento står även till förfogande när det kommer till supportärenden gällande plattformen och alla dess moduler. Enterprise har åtskilliga funktioner för att optimera försäljningen samt merförsäljningen och är det optimala valet när det kommer till valet av e-handelsplattform.

Native multishop Magento och Magento2 är en av de 2 e-handelssystem som Sharespine har integration mot som vi definierar som native multishop, vilket för oss innebär att du som e-handlare kan sätta upp olika frontar, med helt olika design och innehåll, men i samma administration.  Läs mer om Sharespine multishopstöd.

Beskriving av flödet

S1 är den enklaste formen av arbetsflöde och brukar användas av verksamheter som utför merparten av arbetet i ECOM-systemet. Oftast handlar det om verksamheter som har en säljkanal och därmed låter ECOM-systemet vara styrande i verksamheten. Vidare används ERP-systemet primärt för att hantera bokföring av försäljning. Informationen flödar i enkel riktning, dvs all information kommer från ECOM-systemet som föder ERP-systemet med information. Orders hanteras uteslutande i ECOM-systemet och när ordern är skickad är det normalt sett läge att försäljningsunderlag skapas upp i ERP-systemet.

Vid order skickas produkt, kundinformation, betal- och fraktinformation, samt produktens pris. I ERP-systemet skapas ett faktureringsunderlag. Orderhanteringen sker i detta flöde i ECOM-system som kan kopplas till ett TA-system eller ett 3PL-system. Vi har inte tagit hänsyn till detta i vårt flöde, då det inte påverkar de delar som Sharespine hanterar

Vilka system passar detta flöde för ?

Tänk på att olika system inte alltid har stöd för samma dataregister och att vissa moment därför kanske inte går att genomföra. Just ECOM-systemen kan skilja sig en del så här listar vi främst de större skillnaderna i ERP-systemen.

För S1 behövs inte stöd för varken lager, order eller olika prislistor och därför kan alla ERP-system användas även de enklaste som inte har stöd för t.ex. lager och order. Enkla i detta sammanhang är de molnbaserade som Visma eEkonomi, Hogia Smart, Fortnox, samt e-conomic.

Ordlista

ECOM = E-handelssystem
ERP = Affärs- eller ekonomisystem
MARKET = Marknadsplats
TA = Transportadministrationsystem
3PL = Tredjepartslogistik (lager)
OH = Orderhantering
SC = Sharespine Client/Cloud
S1, 2 osv. = Sharespine konfiguration
PB =Plugboard (kontrollpanel för Market)
SKU = Artikel och Produktinformation inkl. bilder (utom lagervärde)
INL = Inleverans av antal SKU (lagervärde på SKU)
M = Manuell hantering
PL= Pluginutveckling för kundanpassning av befintlig funktion

Ekonomisystem 


Specter EkonomisystemVisma Administration EkonomisystemVisma eEkonomi EkonomisystemMamut EkonomisystemFortnox EkonomisystemHogia Smart EkonomisystemHogia Retail Ekonomisystem

Marknadsplatser


CDON MarknadsplatsFyndiq MarknadsplatsTradera Marknadsplats

Betalväxlar


Klarna BetalväxelDIBS BetalväxelSvea Ekonomi Betalväxel

Informationsflöden

p

Produktinformation

Skapa, uppdatera och synkronisera produktinformation mellan era verksamhetssystem och slipp manuellt klippa och klistra in information som namn, pris, beskrivning, enhet m.fl.

Lagerhantering

Realtids uppdatering av lagersaldo och slipp administrera lagersaldot i alla olika försäljningskanaler – Nu kan du göra det direkt från ditt ekonomisystem.

Orderstatus

Låt era kunder alltid vara uppdaterade med statusen på beställningen genom att koppla olika event i ert ekonomisystem till en orderstatus.

Orderinformation

Skicka en kundorder direkt in i ert ekonomisystem utan manuell handpåläggning. Du får all information direkt in i ekonomisystemet för sedan administrera beställningen därifrån.

Prisuppdateringar

Olika prislistor och/eller stafflingspriser? Det fungerar på samma sätt som lagerhantering och du behöver enbart administrera detta från ett centralsystem som t.ex. ekonomisystemet eller E-handelssystemet.
l

Schemaläggning

Låt era olika integrationsflöden uppdateras i intervaller, vid bestämda tidpunkter eller i realtid. En komplett automationslösning!

Information & priser

p

Information

Sharespine Client – För Visma admin & Mamut som är klientbaserade.
Sharespine Cloud – Funkar med alla andra system (molnbaserade).
Sharespine Plugboard – För försäljning på marknadsplatser.

Priser

Sharespine Client - Från 295 kr/mån + 2200 kronor för installation, konfiguration & testning (engångskostnad).
Sharespine Cloud
- Från 295 kr/mån + 2200 kronor för installation, konfiguration & testning (engångskostnad).
Sharespine Plugboard295 kr/mån + 2 kronor per överförd order + 2200 kronor för installation, konfiguration & testning (engångskostnad).

Återkommande frågor om Sharespine

Sharespine har hjälp E-handlare att integrera sina verksamhetssystem med varandra sedan 2003 och erbjuder tre olika tjänster baserat med fokus på olika områden och ifall ert ekonomisystem är moln- eller klientbaserat.

Våra integrationer har möjlighet att koppla ihop 37 olika system och detta görs via API-anslutningar. Då skapas möjligheten att skicka rätt information till rätt ställe för att minimera manuellt arbete och maximera effektiviteten i er verksamhet medhjälp av Sharespines integrationstjänster.

Vårt team består av olika spetskompetenser som sträcker sig från styrelseposter i internationella IT-bolag, automationsspecialister med djup kompetens inom marknadsplatser och E-handel, IT-arkitekter som formar en produkt efter era önskemål och en support med 97% kundnöjdhet och snabb svarsfrekvens.

Hur ansluter vi oss?

Vi rekommenderar att du ringer in till oss på 031 - 704 38 00 eller använder vårt kontaktformulär så får vi berätta mer om produkten och hur vi kan hjälpa er verksamhet. Själva installationen, konfigurationen och testningen innan automationen rullar felfritt hjälper en av våra integrationsspecialister till med och detta ingår i vårt startpaket.

Vad kostar det?

Priserna för en integration baseras på vad för typ av information du vill skicka mellan systemen & antal överförda orders per månad.

Sharespine Integration - Från 295 kr/mån + 2200 kronor för installation och konfiguration (engångskostnad).
Sharespine Plugboard - 295 kr/mån + 2 kronor per överförd order + 2200 kronor för installation och konfiguration (engångskostnad)..

Är det svårt?

Inte alls - Våra integrationsspecialister gör det enkelt!
En viktig sak att tänka på är att vissa arbetsprocesser behövs följas eftersom olika systemen tillåter olika saker som t.ex. specialtecken i artikelnummer. Detta informerar självklart en av våra integrationsspecialister dig om så att du får en felfri och helautomatisk integration som rullar i bakgrunden så att ni kan fokusera på viktiga saker än onödigt manuellt arbete.

Intresserad?

Fyll i vårt kontaktformulär så besvarar vi eventuella frågor
eller hjälper dig att komma igång.

Gå vår E-postkurs i automationer

Få ta del av vår E-postkurs som beskriver vad en automation gör, hur en automation fungerar och hur vi kan hjälpa er verksamhet att växa!
Du får 4 mejl under sammanlagt 2 veckor.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Sammanfattning av avtal, uppsägning och sekretess hittar ni här.
© Sharespine AB 2017