Vad är en betalväxel?

En betalväxel är ett företag som förmedlar betaltjänster. En betalväxel är uppkopplad till flera betalningsförmedlare (banker, inlösare och kortföretag).

Betalväxeln ger sedan handlaren (oftast e-handlare) åtkomst till dessa genom ett enda gränssnitt. Detta innebär att e-handelsföretaget på ett enkelt sätt kan komma åt de betalningsförmedlare och betalsätt som är nödvändiga för att ta betalt av kunderna.

Betalväxlar och  olika e-handelssystem

Integrationen mellan betaltväxeln och webbutiken är något de olika e-handelssystemen bygger och tar ansvar för. Sharespine plockar datan från ordern i webbutiken och skickar med detta till ekonomisystemet och kan sen trigga  olika ”actions” i webbutiken utifrån vilken orderstatus som löpande sätts i leveransflödet. Normalt så triggar orderstatus ”levererad” i ekonomisystemet att ”Capture” aktiveras i webbutiken, dvs att faktura genereras eller att reserverade beloppet dras från kundens kortbetalning. Beroende om e-handelssystemet är ett kommersiellt system eller Open Source så kan vi på förhand säkerställa hurvida den installerade betalmodulen för respektive betalsätt fungerar i de olika flödena.

Betaldmoduler i Open sourcesystem

De e-handelssystem som är baserade på öppen källkod d.v.s Open Source som t.ex WooCommerce, Magento och Prestashop har ofta standardmoduler till de större betalväxlarna. Detta betalmoduler testar vi löpande i våra integration så att de fungera med de olika verksamhetssystem som vi arbetar med.

I många fall så har dock de olika konsultföretagen som jobbar med Open Source byggt sina egna betalmoduler och det kan vara gjorda på lite olika sätt för här finns ingen standard hur det skall vara.

Det finns en uppsjö med modul för t.ex PayPal och Klarna för Magento och WooCommerce och det kan ibland ställa till förseningar av leveranser om modulen inte följer de krav som vi ställer för att ett flöde skall fungera.

Läs mer om t.ex vilka krav vi har för:
PayPal
eller hur referensnumret måste vara med i
Magento betalmoduler

Eftersom Open source betalmodulerna är just ”öppna” så kan kundens e-handels leverantör realtiv enklet komplettera den egen byggda  så att den fungerar ihop med de olika systemen som skall kopplas ihop.

Betalmoduler till kommersiella e-handelsystem

Här har vi helt andra möjligheter då all utvecklning sker av samma leverantör och där med kan vi planera testningen av nya moduler på ett annat sätt.

Information till de olika e-handelsystemen 
Sharespine skickar alltså informationen om vilka betalsätt som används vidare i kedjan så att du som kunde senare kan göra avstämningar i ditt ekonomisystem eller som i Specter där man kan konfiguera så att ”Capture” signalen, dvs Aktivering av betalningen gör inne i  Specter i sambda med orderhanteringen.
Här kan du bl.a läsa lite om vilka betalkoder som används i Specter.Sharespine Logotyp


Sharespine har en rad olika integrationsprodukter för att hjälpa er att automatisera informationen mellan en mängd e-handelsplattformar med olika ekonomisystem och marknadsplatser. Vårt vision med produktern är att automatisera så mycket som möjligt när det kommer till produkt- kund- och framför allt orderhantering. Genom att synkronisera mellan olika system ska du slippa dubbelarbete, samtidigt som risken för fel elimineras.

Över 850 e-handlare sparar dagligen 1000-tals arbetstimmar med våra produkter. Vi driftar ca 1000 olika installationer och kunderna består mestadels av små till medelstora företag i Skandinavien. Företaget har funnits sedan 2003, har 13 medarbetare och har sitt huvudkontor i Göteborg.

 

Här är en lista på vilka betalväxlar som Sharespine är direkt integrerad mot
gällande tjänsten Sharespine Pay (för Visma Administration). 

Klicka på ikonen för att läsa mer om olika betalväxlar.

Betalväxlar

Kom igång med Automationer

Anslut er till Sharespine och reducera manuellt arbete

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Sammanfattning av avtal, uppsägning och sekretess hittar ni här.
© Sharespine AB 2017